IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Симеон Дянков – между възхвалата и хулите

Как коментаторите в Investor.bg гледат на изненадващата рокада в кабинета и какви са техните очаквания?

19:12 | 18.02.13 г. 31
Симеон Дянков – между възхвалата и хулите
Последна актуализация: 12:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

18
rate up comment 1 rate down comment 0
dakl
преди 11 години
С .Дянков по определение, т.е. обективно , не би могъл да бъде добър министър на финансиите.Защо? Първо, защото образованието му не е подплатено с практически опит.Който е започнал като чиновник , независимо от ранга и институцията , той си остава чиновник по манталитет , като правило да края на живота си.Второ, на Дянков му липсва т.нар. седемгодишно възпитание.През цялото време в България той се държеше не като министър , а като гамен и ***, който или раздаваше обидни епитети на далеч по заслужилите от него /т.нар. феодални старци/ , то напляскваше страни членки на СС на ООН и направили повече от много други за България през последните сто и петдесет години.Не може да бъдеш вицепремиер и да не можеш да си затваряш устата или да си контролираш емоциите.Да не говоря за отношението му към ЕК и към колегите му финансови министри от ЕС.С други думи простакът си остана *** , независимо и облечен с власт! Тепърва ще има да ближем рани от управлението на Б.Б. основна роля в което
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 4 rate down comment 3
Pyramid
преди 11 години
Добрият финансист би осигурил финансите. Вместо това, Дянков току приплюваше "няма пари", забравяйки, кой забави оборота на същите тези пари в държавата и снижи възможностите на икономиката като цяло да произведе БВП и /нов/ паричен поток. Това е персонална отговорност.Сори, Монката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 1
data
преди 11 години
Дянков се движеше по острието на бръснача като поемаше излишни рискове от политическа гледна точка - политика правилна за една фирма , но едва ли за една държава . Да напомня случая с Сребърния фонд - нормална практика за фирма но не се възприе за държавна политика . Както и с бюджетния дефицит миналата година : ако беше си ги изпълнил тия 1.3 % дефицит и беше ги капитализирал в фискалния резерв сега всички щяха да се радват на безпроблемното изплащане на земеделските субсидии - а се получи че с цел повече икономии на лихви се поемат неоправдани политически рискове и никой не си спомня за добрите намерения . За това за мен Дянков е добър финансист но лош политик
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 11 години
++++++ плосък данък , валутен борд , нисък дефицит - - - - -- никакви реформи , никакви сериозни решения , а бяха стопени и доста народни пари
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 3
Pyramid
преди 11 години
Не е малкият дефицит проблемът. Хубаво е да е малък. И има възможен ход: ускоряване оборота на наличните пари. Вместо това, какво наблюдавахме? Масово и централно бе посегнато именно на последното, като възможност за съживяване на икономиката от един уж добър министър на финансите. ТОВА ако му е доброто, само си представи, какво още му е и лошото. Разбираш ли, човек без въображение е половин човек, а за министър - още по-зле. Е, именно по тази линия, екс вицепремиерът, някакси, не се изяви като отличник. Много по-рано трябваше да си тръгне и основна вина, че това не се случи, носи Бойко Борисов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 17 rate down comment 17
bigiadri
преди 11 години
Смятам , че не трябва да се съжалява за Дянков! Той дори по-рано трябваше да бъде махнат! Не може по време на криза да поддържаш такъв малък дефицит. Та ние най-бедните да сме отличниците на Европа! Я вижте на другите , които имат дългове как помагат! Едно дете ако не плачи ,майка му няма да го нахрани-образно казано!На нас които нищо не ние наред да казват -БРАВО! Защо? Хората го казват на улицата!По време на криза трябва да се помага на хората- дори със заеми на държавата, защо дефицитът ни да не е 3%, та дори малко повече? А то какво- затягане на коланите , да ама няма вече на къде!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 7 rate down comment 14
Pyramid
преди 11 години
Изобщо, защо пост фактум да хулим Дянков? Като християни, редно ли е да ритаме паднал или на умряло куче нож да вадим?Е, закъсня да си тръгне...И? - Ама не е виновен Бойко. Виновна е /пак/ Тройната коалиция! ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 17 rate down comment 2
alligator_29
преди 11 години
И още едно последно мнение от моята страна :) Дянков е бил твърде против децентрализирането на държавата. А при реализирането на тази идея това би довело до конкурирането между общините. Т.е. всяка една община самостоятелно да определя какви данъци да налага на фирма регистрирана във тази община. А в момента целия бизнесс е концентриран в София. Дори няколко големи фирми бяха насила преригистрирани от Варна във София данъците да отиват във софийската казна. За София това е добре, но за държавата като цяло е смъртоносна практика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 19
alligator_29
преди 11 години
Можем да свалим валутния борд. Средния и малкия бизнес е двигател на икономиката, а ние изгубихме един от лостовете ( евтината валута ). Валутния борд е добра практика първите няколко години, а след това се губи самостоятелност във вземането на решения. P.S. Няма нито една развита държава със фиксиран валутен курс. Дори Швейцария когато си върза курса за еврото миналата година, след 6 месеца отмени това решение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 31 rate down comment 4
netware5
преди 11 години
В личен план нямам причини да харесвам Дянков. Държавен служител съм и благодарение на него заплатата ми падна с 20 %. Освен това имам поглед отвътре върху провалената му "административна реформа". Определено в тази област не го биваше. Но напълно подкрепям фискалната му политика. В този смисъл той си разбираше от работата и демонстрира истински професионализъм. Твърдо съм убеден, че ако не беше Дянков, този кабинет нямаше да изкара и половината си мандат. Дянков беше гарантът и спирачката срещу потъване в блатото на популизма. Сега, когато Дянков го няма, ще настъпи пълен хаос, "калинките" и невежият ни премиер ще се юрнат по пистата на популизма и ще стане много, много лошо .... В този смисъл, като тегля чертата, стигам до извода, че отстраняването на Дянков е повече вреда отколкото полза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още